Veel gestelde vragen

Waarom vraagt de assistente waarom ik een afspraak met de dokter wil maken?


Als praktijk bieden we verschillende vormen van dienstverlening aan. We proberen de tijd en de vorm van de consulten af te stemmen op de behoeften en mogelijkheden van de patiënten. De assistente vraagt daarom bij het maken van een afspraak naar de reden van de afspraak. Dit heet triage.

Moet ik betalen voor een bezoek aan de huisarts?

Voor de reguliere huisartsenzorg hoeft u als patiënt niets te betalen, dit doet de zorgverzekeraar voor u. Ook bent u geen eigen risico kwijt als u naar de huisarts gaat. Wel kan het zijn dat, als u medicatie voorgeschreven krijgt of een aanvullend onderzoek aangevraagd wordt door uw huisarts, dit van uw eigen risico af gaat. Dit geldt in de meeste gevallen ook voor laboratoriumonderzoek (onderzoek van bloed, urine, ontlasting e.d.). Lees hier meer: Consumentenbond

Wat wordt er vergoed vanuit het basispakket?

De actuele vergoedingen veranderen jaarlijks waardoor onderstaande informatie mogelijk verouderd is. Mocht u aanvullend vragen hebben of de door u gewenste voorziening of medicatie vergoed wordt, neemt u dan contact op met uw zorgverzekeraar.
Informatie basispakket van de rijksoverheid: Rijksoverheid

Kan ik bij de praktijk een medische verklaring krijgen?


Als praktijk volgen we het standpunt van de KNMG; een behandelend arts geeft geen verklaringen af over een eigen patiënt, waarbij hij/zij een oordeel geeft over de (medische) geschiktheid of ongeschiktheid van een patiënt om bepaalde dingen wel of niet te doen.
Voorbeelden daarvan zijn: is iemand in staat te werken, een auto te besturen, naar school te gaan, goed voor de kinderen te zorgen, is terecht een geboekte reis geannuleerd, of heeft iemand recht op een parkeervergunning of aangepaste woonruimte? Dergelijke verklaringen mogen alleen worden afgegeven door een onafhankelijke arts. De onafhankelijke arts kan een eigen beoordeling maken van de situatie. Wanneer nodig kan de onafhankelijke arts, met toestemming van de patiënt, extra informatie opvragen bij de behandelend arts(en).Onze gegevens

Huisartsenpraktijk Afiya
Spoordreef 22

1315 GP Almere
Tel.: 036-3030350
Fax: 036-5302055
Spoednummer:
Tel.: 036-3030351